Sport

Waterpolomannen sluiten seizoen in stijl af

Het afgelopen seizoen was niet weggelegd voor de waterpoloërs van Poseidon ’56. De ploeg is gewogen en te licht bevonden voor de eerste klasse. Met opnieuw een fikse nederlaag in Alphen aan den Rijn, 14-6 tegen het plaatselijke AZC, sloten de heren het seizoen in stijl af en mag de ploeg het volgend jaar opnieuw gaan proberen in de tweede klasse.

Met het vaststaande feit dat de Ridderkerkse mannen al gedegradeerd waren, traden zij aan in het imposante zwembad in Alphen aan den Rijn. Het werd al heel snel duidelijk dat ook in deze wedstrijd weinig te halen ging zijn voor de uitploeg. De Alphense ploeg reeg de kansen aaneen en liep in de eerste periode al weg naar een onoverbrugbare 6-0 voorsprong. Pas in de slotfase kon Poseidon ’56 nog iets terug doen: 6-1.

De bezoekers herstelden zich in de volgende periode nog wel een beetje. In de tweede periode werd het aantal tegendoelpunten beperkt tot drie en in het derde kwart werd de Ridderkerkse verdediging slechts eenmaal gepasseerd. Dat liet niet onverlet dat de achterstand bij het ingaan van het laatste kwart al was aangegroeid tot 10-3. In de laatste periode wist Poseidon ’56 enigszins gelijke tred te houden met AZC. De Ridderkerkse ploeg scoorde nog driemaal en wist zichzelf in het slotstuk van de competitie getrakteerd op een 14-6 nederlaag.

Uitslag: AZC H4 – Poseidon ’56 H1 14-6 (6-1; 3-1; 1-1; 4-3).

Doelpunten Poseidon ’56: Max Jansen (5x) en Jurgen van den Elshout (1x).