Waterpolosters geven voorsprong uit handen

De wedstrijd van de waterpolodames van Poseidon ’56 stond deze week in het teken van de streekderby bij het Zwijndrechtse De Devel. Het werd een uiterst curieuze wedstrijd waarin de Ridderkerkse dames in de eerste periodes de kansen slimmer uitspeelden, maar uiteindelijk toch nog aan het kortste eind trokken en de winst aan de Zwijndrechtse gastvrouwen moest laten.

Het initiatief in de eerste periode lag voornamelijk bij de thuisploeg die veel balbezit had en gemakkelijk aanvallen op kon zetten. In de afronding bleek De Devel echter verre van scherp te zijn en verdedigend bleef Poseidon ’56 moeiteloos overeind. Alleen met een paar snelle uitbraken wist Poseidon ’56 af en toe voor gevaar te zorgen. De eerste periode ging dan ook doelpuntloos voorbij.

Datzelfde lot leek ook de tweede periode beschoren. Het wedstrijdbeeld was dan ook niet gewijzigd. En waar De Devel keer op keer het net niet wist te vinden, bleek Poseidon ’56 wel in staat om te scoren en halverwege de periode toch wel verrassend een voorsprong te nemen. Met deze magere 0-1 stand wisselden de ploegen van kant.

Aan het begin van de derde periode liep een speelster van De Devel tegen een persoonlijke fout op. De Ridderkerkse vrouwen maakten daar goed gebruik van en kwamen op 0-2. Voor Poseidon ’56 liep de wedstrijd tot dan toe op rolletjes en aangezien De Devel aanvallend geen vuist kon maken, leek een overwinning binnen handbereik.

Het Ridderkerkse spel werd echter slordiger en minder gecoördineerd. Daarmee kreeg de thuisploeg de 1-2 op een presenteerblaadje en aan het slot van de periode werd het met een afstandsschot zelfs 2-2. De thuisploeg kwam nu los en liep in de vierde periode plotsklaps weg naar een 5-2 voorsprong. Poseidon ’56 kwam via een strafworp nog terug tot 5-3, maar moest in de slotfase nog een zesde tegentreffer incasseren om met een 6-3 nederlaag afscheid te nemen van zwembad De Hoge Devel.

Uitslag: De Devel Da1 – Poseidon ’56 Da1 6-3 (0-0; 0-1; 2-1; 4-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek, Sanne Hobé en Danielle Slooter (alle 1x).