Sport

Waterpolosters in de slotfase langs de Kempvis

De waterpolosters van Poseidon ’56 spelen niet hun meest succesvolle seizoen. Toch is dit seizoen gebleken dat de ploeg in het eigen zwembad De Fakkel een geduchte tegenstander is. Afgelopen zaterdag 1 april 2023 ondervond het Spijkenisser team van De Kempvis dit. In een wedstrijd die volledig gelijk op ging, trok de thuisploeg in de slotfase van de wedstrijd uiteindelijk aan het langste eind en werd met een 7-6 overwinning degradatie afgewend.

Het spel golfde in de beginfase van de wedstrijd op en neer waarbij beide tegenstanders kleine kansjes wisten te creëren, maar niet te verzilveren. De eerste echte kans was voor de bezoeksters die prompt op 0-1 kwamen. Een snel genomen vrije worp zorgde niet veel later voor de gelijkmaker en Poseidon ’56 wist aan het einde van de periode een tweede achterstand ook weer ongedaan te maken.

Na ruim een minuut spelen in de tweede periode kwam De Kempvis voor een derde maal op voorsprong. Poseidon ’56 had een ditmaal aantal minuten nodig om de achterstand weer weg te poetsen, maar nadat een van de speelsters van de ploeg uit Spijkenisse tegen een persoonlijke fout was aangelopen, kon Poseidon ’56 de overtalsituatie goed uitbuiten met de 3-3.

Poseidon ’56 kwam in de derde periode voor de eerste maal op voorsprong en verzuimde vervolgens om een aantal kansen te verzilveren en de voorsprong verder uit te bouwen. De Kempvis bleef hierdoor meedoen in de wedstrijd en kon met twee doelpunten de balans weer de andere kant doen uitslaan voordat Poseidon ’56, alweer uit een man-meer situatie weer naast de tegenstander kon komen.

Naar mate het spel vorderde in de vierde periode leek de wedstrijd uit te gaan draaien op een puntendeling tussen de twee ploegen. Met nog anderhalve minuut op de klok kwam Poseidon ’56 voor de tweede maal op voorsprong: 7-6. De Kempvis ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar wist de Ridderkerkse verdediging niet meer te passeren. Door de overwinning is het damesteam van Poseidon ’56 gevrijwaard van degradatie en kunnen de laatste twee wedstrijden van dit seizoen zorgeloos worden uitgespeeld.

Uitslag: Poseidon ’56 Da1 – De Kempvis Da3 7-6 (2-2; 1-1; 2-2; 2-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek (3x), Danielle Slooter (2x), Henny Hagoort en Susan Witter (beide 1x).