Sport

Waterpolosters komen opnieuw net te kort

De waterpolovrouwen van Poseidon ’56 speelden afgelopen zaterdagmiddag 3 februari 2024 hun derde thuiswedstrijd op rij. Tegenstander was het buurteam van De Devel uit Zwijndrecht. Net als vorig seizoen bleken de beide ploegen elkaar weinig te ontlopen. In de tweede periode wist De Devel het verschil te maken met vier treffers. De bezoeksters trokken daarmee aan het langste eind en konden met een 4-6 overwinning terug naar Zwijndrecht.

Doelpunten leken al vroeg schaars te gaan worden in het treffen tussen Poseidon ’56 en De Devel. Pas na een kleine vier minuten wedstrijd was De Devel die voor de eerste maal doel trof. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en wist in de eerste de beste tegenaanval de stand weer in evenwicht te brengen.

De tweede periode werd, naar later bleek, de beslissende periode in de wedstrijd. De Devel begon iets beter aan dit kwart en wist in de eerste minuut met twee doelpunten een nieuwe voorsprong te nemen. Opnieuw beschikte Poseidon ’56 over veel veerkracht en de thuisploeg kwam terug tot een hernieuwd evenwicht 3-3. Een strafworp bracht de bezoeksters een nieuwe voorsprong op een presenteerblaadje en met een afstandsschot in de allerlaatste seconde werd het zelfs 3-5.

Een klein offensief leidde halverwege de derde periode tot een Ridderkerkse aansluitingstreffer, beide ploegen kregen vervolgens kansen in overtalsituaties, maar dat leidde niet tot treffers. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel opnieuw in de slotseconden en was ook ditmaal voor De Devel. Poseidon ’56 zette in de vierde periode nog aan, kreeg ook kansjes, maar verder dan twee schoten op de lat kwam de thuisploeg niet meer.

Uitslag: Poseidon ’56 Da1 – De Devel Da1 4-6 (1-1; 2-4; 1-1; 0-0).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek (beide 2x), Henny Hagoort en Danielle Slooter (beide 1x).