Sport

Waterpolosters kunnen de wedstrijd niet naar de hand zetten

Voor zowel de vrouwen van Poseidon ’56 als hun Haagse tegenstander SG De Reigers had de herfstvakantie toch wat te lang geduurd. Beide ploegen waren duidelijk niet in vorm zaterdagavond. Het werd in het Haagse Overbosch-zwembad dan ook een wedstrijd die meer spannend dan goed was en waarbij SG De Reigers uiteindelijk de meest gelukkige bleek in het afronden. De dames van Poseidon ’56 moesten een, toch wel wat onnodige, 4-3 nederlaag incasseren.

De eerste kansjes in de wedstrijden waren voor de thuisploeg, maar het werd snel duidelijk dat bij de Haagse speelsters het vizier niet op scherp stond. De eerste uitgesproken kans was voor Poseidon ’56 dat met een strafworp mocht proberen de Haagse keepster te verschalken. Het aluminium voorkwam spoedig Ridderkerks succes en doelpunten bleven aan beide zijde lange tijd uit. Pas in de laatste minuut van de eerste periode kon SG De Reigers de ban breken en een voorsprong nemen op de Ridderkerkse ploeg.

Het spel werd er in het tweede bedrijf niet beter op. Beide ploegen morsten over en weer prima kansen en de periode leek doelpuntloos voorbij te gaan. Maar helemaal aan het einde van de periode slaagde Poseidon ’56 er zowaar in om een snelle uitgespeelde aanval te creëren. Het leverde een verdiende gelijkmaker op.

De derde periode werd uiteindelijk de meest doelpuntrijke van de hele wedstrijd. Na ruim twee minuten wist SG De Reigers, opnieuw in een uiterst rommelige situatie, een voorsprong te nemen. Direct na de hervatting kon Poseidon ’56 langs de zijkant probleemloos oprukken en met een boogbal de Haagse keepster passeren. Een minuut later mocht SG De Reigers het via een strafworp proberen en deze inzet ging er wel in, zodat de thuisploeg de derde periode afsloot met een 3-2 voorsprong.

De wedstrijd leek gespeeld toen SG De Reigers bij de eerste aanval in de vierde periode opnieuw het net wist te vinden. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, maar Poseidon ’56 bleef aanvallend aandringen, zonder al te vaak echt gevaarlijk te worden. Pas na ruim drie minuten werd een aanval verzilverd en volgden nog enkele spannende minuten. Poseidon ’56 werd niet beloond toen in de slotfase nog een bal door een verdedigster van de Haagse doellijn werd gehaald en dus bleven de Ridderkerkse vrouwen steken op een 4-3 nederlaag in Den Haag.

Uitslag: SG De Reigers Da1 – Poseidon ‘56 Da1 4-3 (1-0; 0-1; 2-1; 1-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Jeanette Notten, Tonia Ruybroek en Danielle Slooter (alle 1x).