Sport

Waterpolosters kunnen twee periodes aanklampen

De vrouwen van Poseidon ’56 troffen afgelopen zaterdag met BZC de angstgegner van de laatste paar seizoenen. De ploeg uit Bergambacht beschikt over veel zwemsnelheid, kan een hoog tempo aan de dag leggen en kan dat bovendien ook vier periodes volhouden. Twee periodes lukte het de thuisploeg in zwembad De Fakkel om met deze tegenstander mee te komen, daarna nam BZC de wedstrijd over en liep het uit van 2-4 naar 2-12.

Hoewel BZC slechts enkele plaatsen boven Poseidon ’56 in de stand bivakkeert weet de ploeg met snel spel toch altijd de Ridderkerkse ploeg op stevige nederlagen te trakteren. Daar zag het in de eerste periode echter nog niet naar uit. Na een minuut spelen kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. BZC had bijna een minuut nodig om die achterstand weer ongedaan te maken en zag vervolgens een 1-2 voorsprong ook weer wegsmelten door een Ridderkerkse gelijkmaker.

Uiteindelijk mocht BZC na het eerste kwart een kleine 2-3 voorsprong koesteren en die voorsprong bleef bijna de gehele tweede periode staan, terwijl tussendoor toch kansen aan beide kanten vielen te noteren. Pas in de laatste tien seconden van het tweede kwart kon BZC vanuit een strafworp de voorsprong uitbouwen naar 2-4.

Het hoge tempo van BZC brak de Ridderkerkse vrouwen nu duidelijk op. Geholpen door een overtalsituatie en een strafworp konden de bezoeksters in de derde periode liefst viermaal het net vinden. Poseidon ’56 kreeg ook nog wel een paar kansjes, maar stuitte voornamelijk op de Bergambachtsekeepster en het aluminium.

In de laatste periode had BZC het spel volledig overgenomen en beperkte Poseidon ’56 zich voornamelijk tot verdedigen. Daarbij werden behoorlijk wat persoonlijke fouten genoteerd en BZC maakte slim gebruik van de overtalsituaties. Het leverde de uitploeg nog een vier doelpunten op waardoor Poseidon ’56 opnieuw tegen een flinke nederlaag aanliep tegen deze angstgegner.

Uitslag: Poseidon ’56 Da1 – BZC Da2 2-12 (2-3; 0-1; 0-4; 0-4).

Doelpunten Poseidon ’56: Jeanette Notten en Tonia Ruybroek (beide 1x).