Sport

Waterpolosters laten niet over zich heen lopen

In de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie ontvingen de Ridderkerkse waterpolosters de ploeg van ZPC Rotterdam in het eigen zwembad De Fakkel. De Rotterdamse ploeg staat te boek als een uiterst ervaren ploeg, hoewel het geen hoogvlieger is. De vrouwen van Poseidon ’56 konden de tegenstander lange tijd bijhouden en zelfs een paar keer op voorsprong komen. In de vierde periode nam ZPC Rotterdam een beslissende voorsprong. Poseidon ’56 kwam nog wel terug, maar moest ook ditmaal met 5-7 de meerdere in de tegenstander erkennen.

Omdat de thuisploeg de eerste sprint om de bal won, mocht Poseidon ’56 als eerste proberen om de score te openen. ZPC Rotterdam werd achteruit gedrongen en de Ridderkerkse dames slaagde er binnen een minuut in om op voorsprong te komen. ZPC Rotterdam wist de verdediging van Poseidon ’56 pas te kraken toen een van de speelsters naar de kant was gestuurd. Na een volgende tijdstraf aan de kant van Poseidon ’56 werd het zelfs 1-2.

De tweede periode leverde een knap herstel op voor de thuisploeg die na ruim twee minuten de stand weer gelijktrok en een halve minuut later zelfs op een 3-2 voorsprong wist te komen. Helaas kon de voorsprong niet over de eindstreep van het tweede kwart worden getrokken, met een snelle aanval wist ZPC Rotterdam voor een gelijke stand halverwege de wedstrijd te zorgen.

Het spel golfde in de derde periode over en weer waarbij er kansen waren voor beide ploegen. Vooral het aluminium werd nogal eens geraakt. Aan het einde van de periode was het ZPC Rotterdam die de ban wist te breken en met een 3-4 voorsprong aan de laatste periode kon gaan beginnen.

Het hek leek nu van de dam. Met twee doelpunten op rij waren de bezoeksters halverwege de periode uitgelopen naar een 3-6 voorsprong. Poseidon ’56 wist de spanning terug te brengen, maar moest ook weer toezien hoe ZPC Rotterdam de marge herstelde. Een Ridderkerks slotoffensief volgde wat nog leidde tot een vijfde doelpunt voor Poseidon ’56 in het eindsignaal.

Uitslag: Poseidon ’56 Da1 – ZPC Rotterdam Da6 5-7 (1-2; 2-1; 0-1; 2-3).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek (3x), Marijke Roest en Paula Roest (beide 1x).