Sport

Waterpolosters laten Nieuwkoopse tegenstander hard werken

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de Ridderkerkse damesploeg weinig kansen toegedicht op een gunstig resultaat. De Nieuwkoopse tegenstander De Plas had de eerste twee wedstrijden van het seizoen met overmacht gewonnen en was naar Ridderkerk gekomen om ook in deze wedstrijd stevig aan het doelsaldo te werken. De bezoeksters kwamen bedrogen uit en wisten pas diep in de vierde periode de overwinning (7-11) veilig te stellen.

De Plas nam aan het begin van de eerste periode direct het initiatief, maar wist te weinig creativiteit aan de dag te leggen om de stugge verdediging van Poseidon ’56 de wil op te leggen. Het was zelfs de thuisploeg die het eerste doelpunt wist te maken en daarmee De Plas op een onverwachte achterstand zette. Er was een strafworp nodig om weer op gelijke hoogte te komen met de thuisploeg en met een snelle aanval aan het einde van de periode kon De Plas toch nog met een voorsprong terug naar de kant.

Vroeg in de tweede periode kreeg Poseidon ’56 de uitgelezen kans om weer langszij te komen, maar de strafworp bleek geen probleem te zijn voor de Nieuwkoopse keepster en met een volgende strafworp aan de andere kant wist De Plas de voorsprong wel verder uit te bouwen. Halverwege de periode, nadat De Plas op 1-4 was gekomen leek Poseidon ’56 weer aan te haken met de tweede treffer, maar met twee doelpunten in de slotfase moest de thuisploeg toch zich een 2-6 achterstand aanlaten meten.

Het leek bij aanvang van de derde periode hard te gaan. De Plas wist opnieuw snel tweemaal doel te treffen en de achterstand nam voor de Ridderkerkse vrouwen nu toch wel serieuze proporties aan. Poseidon ’56 herstelde zich knap van deze klap en wist in het restant van de periode de tegenstander met doelpunten goed bij te benen. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd van Poseidon ‘56, een snelle intikker, kon zomaar genomineerd worden als doelpunt van de wedstrijd.

Zoals wel vaker bleek het uithoudingsvermogen bij de thuisploeg de overhand te krijgen in de vierde periode. Met twee doelpunten in anderhalve minuut werd de achterstand weer teruggebracht tot twee doelpunten. Gesteund door het publiek ging de thuisploeg op jacht naar de aansluiting en De Plas leek te wankelen, maar anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd besliste De Plas de wedstrijd met de tiende treffer. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en het elfde Nieuwkoopse doelpunt is voor de statistieken.

Uitslag: Poseidon ’56 Da1 – De Plas Da1 7-11 (1-2; 1-4; 3-3; 2-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek (4x), Marijke Roest, Paula Roest en Henny Hagoort (alle 1x).