Sport

Waterpolosters Poseidon ’56 zijn Alkemade de baas

Met heel veel overtuiging hebben de Ridderkerkse waterpolosters van Poseidon ’56 dan toch hun eerste wedstrijd gewonnen. Het resultaat hing al een aantal weken in de lucht en na het prima optreden in Delft vorige week, was de ploeg van Alkemade het eerste slachtoffer van de dame dames in Zwembad De Fakkel. De thuisploeg trok een prima 10-7 overwinning over de streep.

De thuisploeg overdonderde de tegenstander in de eerste periode volledig. Waar de afronding in het lopende seizoen meestal de achilleshiel van de ploeg was, werd de verdediging van Alkemade in het eerste kwart volledig dolgedraaid door de Ridderkerkse aanvalsters. Het leverde Poseidon ’56 drie doelpunten op, terwijl Alkemade geen enkele kans wist te creëren.

Alkemade, dat uiteraard naar Ridderkerk was gekomen om drie punten op te halen, herstelde zich in de tweede periode wel enigszins en wist de verdediging van Poseidon ’56 een aantal maal op de proef te stellen, maar pas diep in de tweede periode werd de Ridderkerkse keepster voor de eerste maal gepasseerd. Dat hinderde de thuisploeg niet, omdat de ploeg aanvallend zijn werk goed bleef doen.

Pas in de derde periode wist Alkemade het evenwicht in de wedstrijd te herstellen. De uitploeg loerde meer op de aanval en dat leverde ook vier doelpunten op voor de bezoeksters. Daardoor ontstond echter ook meer ruimte voor de thuisploeg om de eigen aanvallen vorm te geven en de onzekere keepster van de tegenstander ook nog viermaal te passeren.

Normaal gesproken is het laatste kwart het sterkste deel van de wedstrijd van Poseidon ’56, maar ditmaal werd de ploeg teruggedrongen rond het eigen doel voor een laatste offensief van Alkemade. De verdediging van de thuisploeg bezweek tweemaal onder de aanvalsdruk van Alkemade, maar wist de voorsprong te behouden en daarmee de eerste overwinning van het seizoen te boeken.

Uitslag: Poseidon ’56 Da1 – Alkemade Da1 10-7 (3-0; 2-1; 4-4; 1-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek (4x), Nora Kamp (3x), Paula Roest (2x) en Danielle Slooter (1x).