Sport

Waterpolosters zijn niet gehaaid genoeg

De vrouwen van Poseidon ’56 kregen bezoek van middenmoter Sassenheim, een tegenstander die dit seizoen al een paar verrassende overwinningen heeft geboekt en daarmee een gevaarlijke ploeg voor de bovenste plaatsen is. Hoewel Sassenheim wat gehaaider was in de duels, kon Poseidon ’56 zich toch prima weren tegen deze tegenstander. Meer dan een brutale 1-0 voorsprong zat er voor de thuisploeg niet in en Sassenheim mocht met een 3-7 overwinning de punten mee naar huis nemen.

Tegen ‘dark horse’ Sassenheim moesten de vrouwen van Poseidon ’56 alles uit de kast gaan halen om een goed resultaat te scoren. De thuisploeg begon dan ook uitstekend aan de wedstrijd, won de eerste sprint en kon binnen 15 seconden na het begin het eerste doelpunt laten noteren: 1-0. In het vervolg bleek Sassenheim wel feller en gehaaider in de duels, maar technisch en tactisch geenszins de betere ploeg.

Poseidon ’56 bleef lange tijd probleemloos overeind en pas aan het einde van de eerste periode slaagde Sassenheim erin om de achterstand ongedaan te maken. Omdat Sassenheim feller was in de duels, kreeg Poseidon ’56 het in de tweede periode toch behoorlijk lastig. Sassenheim kwam al snel op 1-2, maar kon ook niet doordrukken. Pas in de laatste minuut van de tweede periode kon de uitploeg naar1-3 uitlopen.

De derde periode toonde aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Maar nadat de uitploeg halverwege de periode op 1-5 was gekomen, leken bij de bezoekers de krachten toch enigszins weg te vloeien en kon Poseidon ’56 zich meer aanvallend in het spel gaan mengen. De ploeg kwam een aantal malen dichtbij en het aluminium was ditmaal op de hand van Sassenheim, dat paal en lat van het eigen doel een aantal maal geraakt zag worden.

Bij het ingaan van de vierde periode zette Sassenheim nog eenmaal aan en dat leidde al vlot tot twee treffers voor de bezoekers. Daarna zakte het spel van de gasten snel in en kon Poseidon ’56 het spel naar zich toe trekken. Het leverde de thuisploeg in de slotfase van de wedstrijd nog twee doelpunten op. De eindstand werd hiermee 3-7 voor de ploeg uit Sassenheim die nu naar de derde plaats is gestegen in de stand.

Uitslag: Poseidon ’56 Da1 – Sassenheim Da2 3-7 (1-1; 0-2; 0-2; 2-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Paula Roest, Tonia Ruybroek en Jeanette Notten (alle 1x).