Sport

Wederom overwinning HBM Dakbedekking/Taveri

De tafeltennissers van HBM/Taveri hebben afgelopen vrijdagavond de eerste overwinning van een week eerder een uitstekend vervolg kunnen geven.

In de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde en jonge doch zeer talentvolle HTTV uit den Haag werd een prima 7-3 zege geboekt. Aanvankelijk leken de Ridderkerkers een zware avond tegemoet te gaan. Na een 0-1 achterstand werden er echter maar liefst 7 partijen, met bij vlagen spel van hoog niveau, op rij in winst omgezet.

Patrick Weijers zette wederom de formatie uit Ridderkerk op het goede spoor door zonder groots te spelen zich toch naar een hattrick te knokken. Hans Stapels speelde uitstekend en wist twee partijen naar zich toe te trekken en had ook kansen in zijn derde partij. Robert Beenes begint steeds meer gewend te raken aan zijn nieuwe materiaal en gaat met de week beter spelen. Dit resulteerde in een prima zege in het enkelspel. In het dubbelspel werd voor het eerst dit seizoen een beroep gedaan op het vertrouwde koppel Beenes/Weijers. Dit pakte prima uit met een solide zege.

Door de ruime overwinning heeft HBM/Taveri verder afstand genomen van de degradatiezone en behoort zelfs plaatsing voor de play-offs weer tot de mogelijkheden. Dan zal er komende vrijdagavond echter wel gewonnen moeten worden in de thuiswedstrijd tegen Salamanders uit Wateringen. Een team dat een plaatsje hoger op de ranglijst staat.