Wederom verlies HBM Dakbedekking/Taveri

De tafeltennissers van HBM/Taveri hebben het reguliere gedeelte van de competitie in de hoofdklasse afgesloten met opnieuw een nederlaag. In Ridderkerk was Alexandria uit Rotterdam met 3-7 te sterk. 

Alleen Hans Stapels en Patrick Weijers en wisten een partij in het enkelspel te winnen. Ook waren zij samen succesvol in het dubbelspel wat voor het eerst dit seizoen een zege opleverde. Robert Beenes speelde zijn beste wedstrijd dit seizoen maar wist 2 matchpoints niet te verzilveren en bleef derhalve met lege handen.

Hierdoor gaan de Ridderkerkers als nummer voorlaatst de play-downs in en dient er nog een plekje naar boven te worden opgeschoven om handhaving te bewerkstelligen.

Doordat de twee teams net boven HBM/Taveri beiden met 9-1 verloren is de achterstand geslonken respectievelijk tot slechts 1 en 2 punten en lijkt de strijd tegen degradatie ongemeen spannend te gaan worden. De formatie uit Ridderkerk ziet echter de play-downs met vertrouwen tegemoet daar Beenes duidelijk meer en meer gewend raakt aan zijn nieuwe materiaal en met de week beter gaat spelen. Bovendien raakt het koppel Stapels/Weijers steeds beter ingespeeld in het dubbel. Bovendien worden er van de drie wedstrijden thuis afgewerkt. De eerste thuiswedstrijd staat komende vrijdag al op het programma tegen Pecos uit Oegstgeest. Het team dat 1 punt voorsprong heeft op HBM/Taveri.