Sport

Weer verlies voor Rijsoord

Ook bij de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de competitie moest Rijsoord de winst aan de tegenstander laten. Voetbalvereniging OJC Rosmalen was zaterdagmiddag de tegenstander en aan het einde van de wedstrijd was er een 1-3 eindstand. In tegenstelling tot wat de stand doet vermoeden kon Rijsoord meer tegenstand bieden. Echter op essentiële momenten gaf de ploeg onvoldoende thuis en konden de bezoekers makkelijk scoren. 

De vraag was natuurlijk wat Rijsoord deze zaterdagmiddag zou doen, want de voorbereiding kan tot nu toe niet echt florissant genoemd worden. En een overwinning zou de ploeg zeker goed doen en wat meer zelfvertrouwen geven. Ook de tegenstander OJC Rosmalen heeft tot nu toe niet een beste voorbereiding, echter hun tegenstanders kwamen vooral uit tweede en derde divisie.

Trainer Brasco Tuvaljevic had voor deze wedstrijd het team wat omgezet. Hij koos voor een wat behoudender opstelling en dus vier man in de verdediging, vier man op het middenveld en twee in de voorhoede. Het zou echter niet baten, want al na tien minuten keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan. De zondag hoofdklasser OJC Rosmalen ging voortvarend van start en in de negende en tiende minuut wist de ploeg te scoren. Het eerste doelpunt kwam voort uit een hoekschop, waarbij OJC Rosmalen ongehinderd kon inkoppen; 0-1. Direct daarna een uitval, waarbij een schot in eerste instantie werd gekeerd. Echter een meegelopen aanvaller van de bezoekers kon daarna de bal in het lege doel schuiven; 0-2. De wedstrijd leek gespeeld en Rijsoord begon al te vrezen voor een afstraffing, maar de ploeg kreeg meer controle over de wedstrijd. Echter de beste kans was toch weer voor OJC Rosmalen. Met bijna een half uur op de klok bracht Menno Vooges door een fout de spits van de bezoekers in stelling en deze kon alleen op doelman Van Wyngen afgaan. Echter met een uiterste krachtsinspanning kon medeverdediger Jochem Bakker een derde treffer voorkomen. Het laatste kwartier richtte Rijsoord zich verder op en zocht de ploeg regelmatig de aanval op, echter tot uitgespeelde kansen kwam het niet.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Rijsoord zocht daar waar mogelijk de aanval, maar de laatste pass was net niet zuiver genoeg. Was dat wel het geval geweest, dan had Rijsoord zeker meer kansen kunnen creëren. Echter nu gebeurde dat niet. Met als gevolg dat de bezoekers weer de aanval konden opzoeken. Enkele malen waren ze dicht bij een doelpunt, maar gelukkig stond bij OJC Rosmalen het vizier niet op scherp. Nog twee doelpunten in de slotfase van de wedstrijd. Zowel Rosmalen als Rijsoord (Gazar Dermendjan) mochten uit een strafschop scoren, waardoor de eindstand op 1-3 werd gezet. 

Volgende week zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, als om 14.30 uur bij ARC wordt afgetrapt. Rijsoord wordt veel succes toegewenst.

Opstelling: Christian van Wyngen – Donovan Lioe Anjie (72. Ronan van der Tak) – Menno Vooges (26. Claudio Barros) – Maily Lopez – Jochem Bakker – Romano Niamut – Gazar Dermendjan – Danilo Alkema – Tevyn Biekman (60. Guillermo Pinas) – Gianni Straal – Chantley Job. 

Door Wim de Rooij