Sport

Weer winst voor Ridderkerk Rowdies

Afgelopen zondag werd de tweede competitiewedstrijd gespeeld van Ridderkerk Rowdies, een uitwedstrijd tegen WSB uit Apeldoorn die op het veld van de Rowdies werd gespeeld omdat het veld van WSB bezet was. Rowdies startte derhalve als eerste aan slag als uit spelende partij. WSB opende in de tweede slagbeurt de score door een homerun te slaan op het werpen van Shawn Ros en het eerste punt op het scorebord te zetten. Rowdies kon daar in de derde inning pas wat tegen over stellen, door een geraakt werper en drie honkslagen op rij, waaronder een tweehonkslag van Tim Roodenburg, werden er drie punten gescoord en de stand op 1 – 3 gebracht.

Pas in de zesde slagbeurt werd er weer gescoord door Rowdies, er werden twee punten aan het totaal toegevoegd door vooral het mindere werpen van de WSB pitcher, drie keer vier wijd en een honkslag zorgden voor een 1 – 5 voorsprong. De stand werd in de zevende slagbeurt met een puntje verhoogd naar 1 – 6 goed honklopen en hulp van de Ridderkerkse slagmensen droegen hieraan bij. In de negende slagbeurt zorgden Rowdies er voor dat er met een lange slagbeurt er nog eens drie punten werden gescoord en er 1 – 9 op het scorebloc kwam te staan. De gelijkmakende negende slagbeurt van WSB leverde nog een puntje op, de gehele wedstrijd sterk gooiende Shawn Ros kreeg heel even wat moeite met de controle wat resulteerde in een vier wijd waardoor er een loper op de honken kon komen, een doorgeschoten bal en een honkslag zorgden er voor dat WSB het tweede punt kon scoren en de eindstand van 2 – 9 opleverde.

Het eerste dames team van Rowdies begon afgelopen vrijdag 14 april hun eerste competitie wedstrijd uit bij Portland Poema’s in Rotterdam-Zuid. Het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd die helaas voor Rowdies eindigde in een verliespartij. Zij verloren in de gelijkmakende zevende slagbeurt van de Portland Poema’s met 9 – 8. Rowdies stond in deze laatste slagbeurt met 7 – 8 voor maar kon helaas deze voorsprong niet vasthouden.

Interesse om ook eens een balletje te komen slaan of te gooien neem contact op via info@rowdies.nl en zij laten je weten op welke avonden de jeugd-, dames of herenteams trainen.