Wiktoria en Ireneusz Sienko de sterkste in Oudelande Jeugd open

Eindelijk mocht de open jeugdtoernooi commissie weer van start. Na anderhalf jaar stil zitten kon de organisatie de voorbereidingen voor het toernooi aanvangen. Gelukkig wist de jeugd uit de regio het park nog steeds te vinden en kon de club tevreden terugkijken naar het aantal inschrijvingen. Met meer dan 50 inschrijvingen kon een volwaardig toernooi worden opgezet in zowel het enkel als dubbelspel.

In de hoogste categorie van de jongens en meisjes (13 tm 17 jaar) waren het broer Ireneusz en zus Wiktoria Sienko (op de foto boven links) die de enkelspel categorie wonnen. Ireneusz Sienko was te sterk voor Jort Geleinse (6-1 6-1) en Wiktoria Sienko versloeg in de meisjesfinale Madelief van Dijken. Van Dijken moest na het verliezen van de eerste set (6-1) en 1-0 achterstand opgeven vanwege een knieblessure. Wiktoria Sienko had eerder op de dag ook al de 11-14 jaar categorie gewonnen door in een poule van 5 deelnemers alles te winnen. Georgina Michaelidis werd 2e in deze poule.

Een van de meest in het oog springende prestaties werd gedaan door Thijmen Engelaan. Dit 9 jarige toptalent ontving dispensatie van de KNLTB om in de hogere categorieën mee te spelen. In de 11-12 jaar categorie en de 11-14 jaar categorie overleefde hij de poulefase door veel oudere kinderen te verslaan. Beide finales werden echter verloren. In de 11-12 categorie verloor hij nipt van Alexander van Til met 6-7 6-3 6-4 en in de 11-14 categorie verloor hij van Lukas Toel met 7-6 6-7 6-3. Ongetwijfeld zal dit talent in de komende jaren nog meer prijzen gaan pakken.

Overige uitslagen:

Jongensdubbel 11-14 jaar:

  1. Bram Theunisse/Lukas Toes
  2. Aaron Cvetkovic/Alexander van Til

Meisjesdubbel 11-17 jaar:

  1. Evy van Bockel/Veerle Kooke
  2. Lotte Florisson/Mila ’t Zand

Jongensdubbel 11-17 jaar:

  1. Cas de Jong/Lucas van Trigt
  2. Senna Blijleven/Lucas Stoppelenburg

Groen 1 categorie (kleiner veld)

  1. Maxime Leermans
  2. Mahad Awan

Groen 2 Categorie (kleiner veld)

  1. Emma van Arkel
  2. Lily van der Valk