Sport

Wilfred Appeldoorn loopt Nijmeegse Vierdaagse voor Social Store Ridderkerk

Het volbrengen van de Nijmeegse Vierdaagse is al een prestatie op zich. Wandelaar Wilfred Appeldoorn (50) doet van dinsdag 16 juli tot en met vrijdag 19 juli 2024 voor de eerste keer mee. En voor het goede doel, waar hij sinds 2022 bij betrokken is, loopt hij voor Social Store in Ridderkerk.

Hij noemt de Nijmeegse Vierdaagse een uniek evenement. “Nijmegen is een mooie stad en de omgeving is ook prachtig. De Nijmeegse Vierdaagse is compleet nieuw voor mij. Vorig jaar kwam het op een verjaardag ter sprake met mijn dochter en schoonzoon en ben ik de weddenschap aangegaan. Na het opgeven in maart is het echte trainen pas goed begonnen. Als je het zelf niet hebt meegemaakt, kun je niet begrijpen wat voor belevenis het is.”

Steunen

Opgeven staat niet in zijn woordenboek. “Je moet het willen, is mijn motto, en dus train ik nu elke dag een stuk.”

“Ik loop voor de Social Store in Ridderkerk. Zij doen ontzettend goed en belangrijk werk in ons dorp. De Social Store is een plek waar mensen in Ridderkerk samenkomen om elkaar te helpen en te ontmoeten. Het is bedoeld voor alle mensen, jong en oud. Social Store biedt praktische hulp aan iedereen die het nodig heeft en ze organiseren verschillende acties en wekelijkse activiteiten samen met andere organisaties.”

Sinds de opening van de Social Store in april 2023 hebben ruim 250 huishoudens zich aangemeld bij het uitgiftepunt voor persoonlijke verzorgingsproducten. Deze 250 huishoudens vertegenwoordigen 500 à 600 mede-Ridderkerkers, overwegend gezinnen, met een zeer smalle beurs. Een pakket voor een gezin kost ongeveer €15. Als je dat structureel maandelijks het hele jaar doet, maakt dat echt het verschil voor mensen die maar een paar tientjes per week hebben om uit te geven in de supermarkt. Met de sponsoring van deze wandeltocht hoopt Wilfred ook een extra bijdrage te kunnen leveren om dit te bekostigen.