Sport

“Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus”

“Het excuus van de verloren thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse US 2 mag niets afdoen aan de goede verdediging die maar 23 tegentreffers moest incasseren. Justin Vlasblom, Danny Kanters en Denny van den Ende scoorden dan ook een ruime voldoende.

Aanvallend liep het wat minder door blessures van Marco van Laar (rug) en Vincent Du Buison (handblessure en al gauw goed voor 6 tot 12 treffers), die laatste moest zelfs de wedstrijd vanaf de tribune meemaken. Ferdy van der Jagt en Maurice van Dijken vulde de ploeg aan vanuit het tweede. Ook een solist als scheidsrechter bij een heren handbalwedstrijd is niet bevorderlijk, maar daar hebben beide teams nadeel van”, was de reactie van trainer André van den Bosch na de met 20-23 verloren thuiswedstrijd. De verrassing in het spel van Saturnus’72 is bij de tegenstanders niet onopgemerkt gebleven. Na de heenwedstrijd is de tegenstander in de tweede wedstrijd beter ingesteld op het spel van Saturnus.

Zaterdagavond ging de eerste helft gelijk op. Verdedigend sterk, maar aanvallend kon de ploeg te weinig brengen. Het was dan ook 8-10 bij rust. Door een omzetting binnen de ploeg in de tweede helft kreeg Saturnus meer grip op de tegenstander. De ploegen bleven in score heel dicht bij elkaar. Aan het einde van de tweede helft werd de mogelijkheid om tot 21-22 terug te komen en er een spannend slot van te maken helaas niet benut. In plaats hiervan plaatste U.S. de beslissende treffer die de winst met 20-23 opleverde.

Zaterdag is er opnieuw een thuiswedstrijd. Om 19.30 uur komt SOS-Kwieksport op bezoek. Een ploeg die nog strijd tegen degradatie. Theoretisch moet het kunnen met negen punten verschil tussen beide teams, maar een kat in het nauw maakt soms rare sprongen.