Sport

World Police and Fire Games van start met Ridderkerkse inbreng

De opening van de WPFG vind vrijdag 22 juli 2022 plaats in het Feyenoord stadion. Om 17.30 uur gaan de deuren open waarna om 19.00 uur de openingsceremonie start. Hier zullen alle landen zich gaan presenteren. Ellie Lust en Jan Versteegh zullen de opening presenteren waarin ook o.a. Matt Simon zijn opwachting maakt. De afvaardiging uit Ridderkerk zien we tijdens de opening in het stadion en bij de Muster race. Hier zal de ploeg op donderdag 28 juli vanaf 09.00 uur acte de préséance geven.  Op 31 juli is op de Coolsingel de sluiting ceremonie.

Onder leiding van Sebastiaan Heyman gaat Ridderkerk op 28 juli mee doen aan de Muster (Hose cart & Bucket brigade). Muster wordt georganiseerd op de Binnen Rotte, midden in het centrum van Rotterdam. Aan de Binnen Rotte vind je ook de Markthal, één van de bekendere trekpleisters van de stad. Een mooie plek waar Rotterdammers kennis kunnen maken met deze geweldige sport. “Het oefenen voor deze tak van sport was nogal een uitdaging”, vertelde Sebastiaan bij een oefen moment. “Hiervoor moesten we een oude brandweerkar uit Hellevoetsluis lenen, waren er mensen met vakantie en hadden we ook nog te maken met corona. Vervolgens gingen ook de dag dagelijkse diensten door zodat we bijna nooit voltallig konden oefenen. Toch mag ik stellen dat we er klaar voor zijn”. 

Met de Ridderkerkers worden duizenden sporters van geüniformeerde diensten uit de gehele wereld verwacht. Zij meten hun krachten tijdens 63 verschillende sportonderdelen. Vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond doen er meer dan 100 sporters mee in de leeftijd van 18 t/m 63. Het is een mix van zowel vrouw als man, vrijwillig, beroeps en ondersteunende diensten, uit alle onderdelen van de VRR. Naast een ploeg uit Ridderkerk is ook cluster commandant Jos de Graaf een van de logistieke pijlers bij de games. Samen met heleboel vrijwilligers zullen zij bijna dag en nacht in touw zijn om het spektakel tot een goed einde te brengen.  

Voor een volledig overzicht van de activiteiten kijk eens op de site World Police & Fire Games Rotterdam 2022 – In Sport We Unite (wpfgrotterdam2022.com).  

Foto: Hans Muntz