Youri Slok wint Blitz Open toernooi bij RLTC

De afgelopen 2 jaar kon de oudste tennisvereniging van Ridderkerk, RLTC, vanwege Corona geen Open toernooi organiseren. De organisatie was dan ook blij dat het dit jaar weer mogelijk was.

Youri in actie

Er waren dit jaar minder inschrijvingen dan gebruikelijk omdat het toernooi tegelijk met de eerste vakantieweek werd gespeeld. Desondanks werd het een zeer geslaagd toernooi. Elke avond en in het weekend waren er prachtige partijen van gelijkwaardige tegenstanders. Het tennisweer was uitstekend, het terras zat vol en de deelnemers en toeschouwers werden goed verzorgd door de barcommissie van de vereniging. De sponsors werden op donderdag met een goed verzorgde BBQ bedankt voor hun bijdrage aan het toernooi. Op vrijdagavond werd de feestavond opgeluisterd door entertainer Ad Koorevaar.

In de hoogste categorie bij de mannen werd Youri Slok de winnaar, hij wist in een spannende wedstrijd op hoog niveau Robin Waas met 7-6, 6-3 te verslaan. Robin was met zijn oom, Gerard van der Kamp in de Heren Dubbelfinale wel te sterk voor vader en zoon, Willem en Jasper Vermeulen, 7-6, 4-6, 6-0. Bij de dames ging de overwinning naar Martine Kroon. Zij versloeg Fabienne de Werk in eveneens een bloedstollende wedstrijd met 3-6 6-3 7-5. De winnaars kregen een waardebon van een van onze sponsors.

Volgend jaar zal RLTC weer een Open toernooi organiseren, maar dan traditioneel in de eerst week van juli.