Zevenklapper voor Slikkerveer tegen Bolnes

In het tweede duel van het Ridderkerk Toernooi, dat dit jaar wordt georganiseerd door vv Rijsoord speelde Slikkerveer tegen Bolnes.

Meteen al in de openingsfase trok de ploeg van trainer Driss El Akchaoui de wedstrijd naar zich toe. Dat resulteerde in kansen voor Robert Kosten en Jesse Ringlever. In de achttiende minuut schoot Bas Mulder een vrije trap maar nipt over de lat. Twee minuten later was het wel raak. Een prima pass van Boy van Reede werd door Bas Mulder goed teruggelegd op Damion Janssen, die op zijn beurt tussen twee verdedigers door opstoomde richting het doel van Jeremy Koetsier en de bal bij de eerste paal door de benen van de keeper binnen schoot: 0-1.

Vier minuten later was het al weer 0-2 via Bas Mulder, die een voorzet van Jesse Ringlever netjes in de hoek tikte. In de 28-ste minuut was de wedstrijd eigenlijk al beslist toen Robert Kosten voor Slikkerveer de 0-3 aantekende. Het voorbereidende werk was van Damion Janssen en Jesse Ringlever. Slikkerveer bleef aanvallen en creëerde meer kansen. Cerezo Fung-A-Wing zag zijn inzet door de voeten van Koetsier gered worden. Een kopbal van Ryan van Dongen uit een corner werd net onder de lat vandaan gepakt.

In het slot van de eerste helft zette Slikkerveer nog even de versnelling er weer in. In de 40-ste minuut tikte Bas Mulder de 0-4 binnen op aangeven van Robert Kosten en in de slotminuut van de eerste helft werd het zelfs nog 0-5. Bas Mulder was nu ook weer de afmaker, Damion Janssen zorgde voor de assist.

In de tweede helft was de eerste kans voor Bolnes. Een vrije trap van Rick Visser werd gepakt door Tom Mulder. In de 52-ste minuut maakte Bas Mulder zijn kwartet treffers vol. Op aangeven van Ronald Capelle schoof hij de bal zorgvuldig in de lege hoek van het doel: 0-6. Er volgden nog kansen voor Robert Kosten en Bas Mulder, maar het was Bolnes dat de eretreffer aantekende. Given Brunswijk schoot een voorzet van Gianni Lopez hard en hoog binnen: 1-6. De tweede helft was voor het ook nu weer in flinke aantallen aanwezige publiek minder aantrekkelijk. Veel acties bereikten het doel niet. Maar het slotakkoord was juist weer wel een zeer fraaie actie. Debutant in het eerste elftal van Slikkerveer Sem Seifi, die net was ingevallen stoomde op over de rechterflank en draaide a la Arjen Robben naar binnen om hard en hoog in de kruising van de korte hoek binnen te schieten: 1-7. In het restant van de wedstrijd veranderde er niets meer aan de stand. Slikkerveer bleef het team van trainer Serge Lopes eenvoudig de baas en plaatst zich eenvoudig voor de finale van het Ridderkerk Toernooi.

Komende zaterdag 14 augustus 2021 worden de finalewedstrijden gespeeld. Om 12.00 uur start de wedstrijd om de derde en vierde plaats tussen RVVH en Bolnes. Om 14.30 uur volgt dan de finale tussen Rijsoord en Slikkerveer. Er wordt gestreden om de Jacques van der Lindenbokaal. Daarnaast is er dit jaar ook een Lydia Markus bokaal, die zal worden uitgereikt.

Opstelling Bolnes: Jeremy Koetsier, Djoef Martina (36 – Nick van Dijk), Romano Lieveld, Ronald Vrolijk (80 – Jailson Dos Santos), Gianni Lopes, Jeffrey de Ridder (62 – Ian Londt), Gillian Fortes, Bob Krens (55 – Larry Gomes), Given Brunswijk, Rick Visser (73 – Lionel Soe Agnie) en Rob Visser (46 – Giovano Kalpoe).

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven (46 – Tom Mulder), Iwan Tewelde (63 – Sem Seifi), Boy van Reede, Valerio Vers (46 – Nick Geluk), Damion Janssen, Bas Mulder (55 – Steven de la Rambelje), Ryan van Dongen, Robert Kosten, Cerezo Fung-A-Wing (46 – Chevillio Halden), Ronald Capelle en Jesse Ringlever (46 – Aaron Plaizier).

Foto’s: Roelie ’t Jong