Sport

Zevenklapper voor Slikkerveer tegen GSC ESDO: 7-1

In het tweede duel van de beker trad Slikkerveer op zondag 9 september 2018 aan tegen GSC ESDO uit Den Haag.

In de openingsfase tastten beide teams elkaar eerst nog even af. Pas in de tiende minuut kon Slikkerveer haar eerste kans noteren. Een voorzet vanaf de linkerflank van Chevillio Halden werd in het centrum van de aanval net over het doel gehakt door Dyon Janssen. Snel daarna volgden de kansen zich snel achter elkaar op. Een kans van Dyon Janssen werd tot corner gewerkt, een volley van Rene Beute ging een paar meter naast.

In de veertiende minuut was het wel raak. Een vrije trap werd voor het doel geslingerd, waarbij Nick Geluk goed was doorgelopen. Zijn eerste inzet werd nog door de goalie gestopt, maar in tweede instantie verdween de bal wel in de touwen: 1-0. Nog geen minuut later had de score al verdubbeld kunnen zijn, nadat Ronald Capelle in de zestien ouderwets pootje werd gehaakt. Vanaf elf meter mistte Dyon Janssen echter het buitenkansje, want keeper Jacobs tikte de bal naast.

In de 19e minuut konden de Slikkerveer-supporters wel juichen, want uit een snelle tegenaanval scoorde Ronald Capelle de 2-0. Twee minuten later werd het zelfs 3-0 door Frank Boekhout, die op aangeven van Chevillio Halden het net liet bollen. Hiermee was de wedstrijd al eigenlijk geen wedstrijd meer, maar de bezoekers bleven het proberen en maakten er een sportieve wedstrijd van.

Er volgden eerst een tweetal kansen voor Dyon Janssen, die nog niet werden benut, maar in de 26-ste minuut was het voor hem wel raak. Een voorzet vanaf de rechterflank van Frank Boekhout werd van dichtbij ingeschoten: 4-0. In de slotfase van de eerste helft mocht goalie Luke van der Steen, die zijn comeback in het eerste elftal maakte, zich ook nog even onderscheiden. Met een prachtige zweefduik tikte hij een vrije trap uit de kruising. Zodoende bleef het 4-0 tot bij de rust.

In de tweede helft kwam Slikkerveer meteen weer sterk uit de startblokken. Frank Boekhout speelde goed diep op Ronald Capelle, maar die liet zich verrassen door een terugkomende verdediger. In de 56-ste minuut zag Jesse Ringlever zijn afstandsschot over het doel van Jacobs gaan. Meerdere schoten op doel volgden, maar ze waren niet gevaarlijk genoeg. Pas in de 62-ste minuut was het wel raak. Chevillio Halden werd goed diep gestuurd en nadat hij eerste een verdediger en daarna de keeper had uitgespeeld, was het eenvoudig om de bal in het doel te schieten: 5-0. Een minuut later werd ook de 6-0 binnen geschoten door Ronald Capelle, die op aangegeven van Ackeo Liefden kon binnenschieten.

In de slotfase van het duel waren er volop kansen om de score nog hoger te maken. Echter in de 80-ste minuut kon invaller Yassine Loukili profiteren van een onoplettendheid in de defensie en in de verre hoek de 6-1 aantekenen. In de 88-ste minuut werd Ronald Capelle goed diep gestuurd vanuit het centrum van de aanval. Nadat Ronald de keeper omspeelde was het eenvoudig om de bal over de lijn te schieten en de eindstand te bepalen op 7-1.

Na de fraaie 1-4 overwinning bij WCR vorige week en de zevenklapper van vandaag is Slikkerveer al zeker van een vervolg in de beker. Komende zondag is de ploeg van trainer Andre Stafleu vrij en de week erop start de competitie op zondag 23 september met een thuiswedstrijd om 14.00 uur tegen NOCKralingen.

Opstelling: Luke van der Steen, Boy van Reede, Iwan Tewelde, Danny Rijnberk (46 – Steven de la Rambelje), Nick Geluk, Chevillio Halden, Rene Beute, Frank Boekhout (63 – Kiefer van der Padt), Jesse Ringlever, Dyon Janssen (46 – Ackeo Liefden) en Ronald Capelle.