Zevenklapper voor Slikkerveer tegen WIK: 7-2

In de stromende regen speelde Slikkerveer op zondag 6 oktober 2019 tegen het Haagse WIK. Voor aanvang van de wedstrijd waren beide teams nog zonder puntverlies. Echter gaandeweg het duel wist Slikkerveer met een heuse zevenklapper een fraaie 7-2 overwinning te behalen.

In de openingsfase leek het er echter helemaal niet op, dat Slikkerveer een makkelijke overwinning zou gaan boeken. In de tweede minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor de Zuiderparkbewoners. Het afstandsschot was geen probleem voor Tom Mulder. In de zesde minuut kreeg ook Slikkerveer haar eerste kans. Jesse Ringlever liep goed door op een verdedigende actie van de keeper van WIK, die tegen hem op schoot en de rebound maar ternauwernood over de lat kon tikken. Een minuut later was het raak, maar wel aan de kant van WIK. Een voorzet vanaf de linkerflank werd in de zestien niet goed verwerkt, waarna de Johnes Ktitu de bal van dichtbij binnen kon schieten: 0-1. Meteen daarna pakte Slikkerveer het initiatief naar zich toe en creëerde het kansen om gelijk te komen.  Zo kwam Bas Mulder net een metertje te kort op een goed voorzet van Chevillio Halden, die even later zelf op aangeven van Ruben Silva Lopez over schoot. In de 26-ste minuut was het Jesse Ringlever, die vanaf het middenveld een prima dieptepass verstuurd op Ruben Silva Lopez. Eén op één met de keeper van WIK schoot hij de verdiende gelijkmaker binnen in de verre hoek: 1-1. In de 34-ste minuut werd het zelfs 2-1 voor Slikkerveer, na een goede aanval over meerdere schijven op de rechterflank, waarbij Iwan Tewelde goed terug legde op Bas Mulder, die de ploeg van trainer André Stafleu op een 2-1 voorsprong zette. Een paar minuten later schoot Bas Mulder op aangeven van Ruben Silva Lopez voorlangs. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Slikkerveer. Een korte corner werd door Chevillio Halden voorgezet op Boy van Reede, die de bal precies tussen de goalie en paal binnen kopte: 3-1.

Na de thee was het vooral Slikkerveer dat de klok sloeg, maar eerst moest Tom Mulder nog wel even een hard ingeschoten vrije trap wegwerken. Een kansje voor Ernst Both werd nog niet benut. In de 71-ste minuut was het wel raak. Robert Kosten werd op de linkerflank goed diep gestuurd en schoot beheerst de bal in de verre hoek binnen: 4-1. Drie minuten later was het 5-1 nadat Ruben Silva Lopez op de rechterflank diep was gestuurd en beheerst binnen schoot. In de 77-ste minuut werkte ook Ernst Both a la Gerd Müller uit de draai in het doel: 6-1. Vier minuten voor tijd werd Slikkerveer verrast door Ivo van Campen, die van afstand de bal fraai over Tom Mulder heen krulde: 6-2. Het slotakkoord was voor Bas Mulder in de voorlaatste minuut, die op aangeven van Ruben Silva Lopez de bal eenvoudig bij de tweede paal kon binnen tikken: 7-2. Dat was meteen de eindstand van het toch wel vrij eenzijdige duel, waarin Slikkerveer duidelijk de bovenliggende partij was.
Komende zondag 13 oktober speelt Slikkerveer wederom thuis op het eigen Sportpark Het Reijerpark. Dan is Alphen om 14.00 uur te gast als tegenstander.

Opstelling: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Kevin Medina, Denno Stoffels, Jesse Ringlever, Destin Makiesse (79 – Sem van Grondelle), Chevillio Halden (56 – Robert Kosten), Dylan Vrijman (46 – Ernst Both), Ruben Silva Lopez en Bas Mulder.