Sport

Zwakke fase nekt handbaldames

Een zwakke fase in de eerste helft heeft de dames van Drechtsteden in de thuiswedstrijd met Feyenoord 2 uiteindelijk weer een nederlaag opgeleverd. Op de ranglijst blijft de ploeg met nog maar twee punten net boven Twist en Hercules.

Na afloop stelde coach Bart Keijzer dat het eerste kwartier redelijk tot goed was. “Als we dit niveau nu ook de hele wedstrijd hadden kunnen vasthouden, dan waren we een heel stuk verder. Maar het tweede kwartier van de eerste helft kende we een zwakke fase waardoor we bij rust weer ruim achter de feiten aan liepen (12-17)”. In de tweede helft heeft Drechtsteden zich redelijk herpakt. Prima aanvallen vanuit een goede verdediging zorgden er voor dat het verschil kleiner werd. Het leek er zelfs op dat er punten gehaald konden worden. Maar in het laatste deel kreeg de ploeg onnodig veel treffers tegen. Hierdoor was de winst weer verder uit zicht. Het werd dan ook een 25-27 nederlaag.

De dames spelen hun laatste wedstrijd van dit kalender jaar zaterdagavond. Om 20.00 uur moet er worden aangetreden bij ROAC in Rijpwetering. De koploper van de tweede klas, dus opnieuw een zware tegenstander.  

Foto: Ruud de Jong