Real time web analytics, Heat map tracking

Drie punten voor Saturnus’72 handballers

De dames haalde, ondanks de vele mutaties, zaterdagavond een verdienstelijk punt tegen Indus’67. Daarna hadden de mannen geen kind aan het tweede van Oliveo.

Het was in de eigen hal tegen het Rozenburgse Indus’67 bij de dames een spannende wedstrijd. In hoog tempo nam de thuisploeg brutaal een voorsprong ((3-1) maar zag de gasten toch weer terug komen. Er was zelfs een moment dat het verschil werd opgeschroefd naar 5-8. Saturnus vocht zich terug in de wedstrijd en kwam verdiend terug op 8-8. Doorpakken lukte niet waardoor het bij rust 10-13 stond. De start van het tweede bedrijf was uitstekend. Via treffers van Sanne Bruinzeel (2), Kirsten Heijboer, Joyce Tarmond en Anniek Achterberg werd de achterstand omgebogen in 15-13. Tot half de tweede helft kon de voorsprong worden vast gehouden (18-16) alvorens een mindere fase de gasten weer in staat stelde om de schade recht te trekken. Het werd zelfs 18-20 en Saturnus moest alle registers open trekken om toch de punten in Ridderkerk te houden. Twee keer Kirsten Heijboer en één keer Kim Stam bracht Saturnus 60 seconden voor tijd weer op 21-20. In de spannende slot minuut wist Indus toch nog éénmaal te scoren waardoor de punten met 21-21 gedeeld werden. Na afloop stelde coach Jiri Bruinzeel dat er in de laatste seconden misschien winst in had gezeten. Maar stelde Bruinzeel ook dat verdienstelijk is dat de aanwezige dames er toch 21 ingooide en een mooi punt verdiende.

De mannen hadden te maken met een laagvlieger in de hoofdklasse C. Oliveo 2 uit Pijnacker was zaterdagavond te gast in Ridderkerk. Saturnus liet vanaf het begin blijken dat het de punten in Ridderkerk wilde houden. Na een vliegende start werd al gauw duidelijk dat dit een opdracht was die zonder problemen kon worden uitgevoerd. De voorwaartsen van Saturnus’72 kwamen regelmatig door de verdediging heen en konden zodoende 41 keer het doelnet testen. Verdedigend liep het ook goed al kon Oliveo toch 27 keer de Ridderkerkse doelverdediger verschalken. Door deze overwinning (41-27) neemt Saturnus afstand van de onderste regionen maar staat met 8 punten uit 10 wedstrijden nog wel op plaats 9. Er is wel een flink verschil met de nummers 10, 11 en 12 van 5 en 6 punten.
Zondag is de laatste speeldag voor de Kerstvakantie. In Schiedam gaan de vrouwen op bezoek bij de ongeslagen koploper Ventura 2. Het zou heel knap zijn als hier een resultaat behaalt zou worden. De mannen hebben bij Hercules 2 een uitgelezen kans om in een uitwedstrijd weer eens punten te pakken. Alle 8 tot op heden verzamelde punten werden behaald in de eigen sporthal. De tegenstander uit Rijswijk staat op de laatste plek met twee punten, dus winst moet mogelijk zijn!