Gemeenteraadsverkiezingen 2022

’Bouwen aan Vertrouwen’ met PvdA/GroenLinks Ridderkerk

Op zaterdag 19 februari 2022 werd in de zesde aflevering van de wekelijkse serie Politiek Café in Verkiezingstijd gesproken met de Ridderkerkse afdeling van PvdA/GroenLinks Ridderkerk.

Presentator Eric Harreman ontving in de studio van Radio Ridderkerk de eerste vier kandidaten van de gezamenlijke kieslijst van de PvdA/GroenLinks: Jeroen Rijsdijk (1), Bjorn Ros (2), Arianne Ripmeester (3) en Melindy Dirks (4).

In het gesprek kwam verschillende onderwerpen naar voren, zoals onder andere betaalbare en duurzame woningen, een beter dierenwelzijn, behoud van het eigen groen.

,,Het is belangrijk dat de mensen gaan stemmen. Het gaat over je eigen buurt, over je eigen straat. Je kunt ons raadsleden overal tegenkomen: in de supermarkt, op straat. Je kunt ons aanspreken, maak gebruik van dat recht’’, aldus Jeroen Rijsdijk, die daarnaast iedereen in Ridderkerk oproept om zeker te gaan stemmen.

,,Wij zijn het progressieve geluid van Ridderkerk en als je zoals wij nu met PvdA en GroenLinks samen naar de verkiezingen gaat, dan sta je een stuk sterker. Ook inhoudelijk kun je elkaar heel goed versterken’’, aldus Bjorn Ros.

,,We hebben voor elke wijk een eigen flyer gemaakt, waarop de specifieke aandachtspunten staan voor die betreffende wijk. Al die punten hebben we opgehaald in de wijken en die gaan we de komende weken bezorgen bij de inwoners’’, vertelt Jeroen Rijsdijk. ,,Uiteraard gedrukt op gerecycled papier’’, vult Bjorn Ros meteen aan.

Het verkiezingsprogramma ‘Bouwen Aan Vertrouwen’ en de definitieve kieslijst van de PvdA/GroenLinks zijn inmiddels bekend gemaakt, meer info op de website.

Luister hier de uitzending terug van Politiek Café in Verkiezingstijd met het PvdA/GroenLinks.

Volgende week zaterdag 26 februari 2022 is Echt voor Ridderkerk te gast het radioprogramma Politiek Café in Verkiezingstijd.