Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Burger op 1 trapt af in ’Politiek Café in Verkiezingstijd’

Op zaterdag 15 januari 2022 start het wekelijkse Politiek Café in Verkiezingstijd bij Radio Ridderkerk als opmaak naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart 2022. In de komende negen weken is telkens een uur lang een partij te gast in de studio om haar verkiezingsprogramma toe te lichten.

Presentator Eric Harreman gaat op zaterdag 15 januari 2022 in gesprek met Petra van Nes-de Man en Stefan Coule van de Ridderkerkse partij ’Burger op 1’. Petra van Nes-de Man is fractievoorzitter en het huidige raadslid voor de partij in de gemeenteraad. Zij werd in 2018 uitgeroepen tot Politicus van het Jaar. Stefan Coule is burgerraadslid voor Burger op 1.

Het verkiezingsprogramma is inmiddels bekend. Hierin schrijft het onder andere: ‘’Inwoners van Ridderkerk verdienen een gemeentebestuur dat vooruit kijkt en anticipeert op komende ontwikkelingen. Een gemeentebestuur dat bereid is over de eigen ‘termijn’ heen te kijken en oog heeft voor de huidige én komende generaties. En bovenal, de burger in die processen betrekt en de afstand tussen bewoners en het gemeentebestuur verkleint.‘’

Meer info op website Burger op 1.

De uitzendingen van Politiek Café in Verkiezingstijd vinden plaats in de studio van RTV-Ridderkerk op zaterdagen tussen 12.00 en 13.00 uur. Het ter plaatse bijwonen van de uitzendingen als gast is helaas niet mogelijk.

Op die momenten dat een terugblik gegeven wordt op de afgelopen gemeenteraadsvergaderingen worden die uitgezonden in een separate aflevering van het reguliere ‘Politiek Café’ in het uur aansluitend op het ’Politiek Café in Verkiezingstijd’ van die week.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat te zien is via Ziggo digitale tv kanaal 36, Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de RTV-Ridderkerk APP.