Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Burger op 1 wil meer Burgerparticipatie

Op zaterdag 15 januari 2022 ging de eerste aflevering van start van de wekelijkse serie Politiek Café in Verkiezingstijd.

Presentator Eric Harreman ontving met raadslid Petra van Nes-de Man, burgerraadslid Stefan Coule en partijvoorzitter Maarten van der Staaij een grote delegatie van Burger op 1 in de studio van Radio Ridderkerk en besprak een aantal actuele thema’s in Ridderkerk die de gemoederen bezig houden.

In het gesprek kwam verschillende onderwerpen naar voren. Zo is volgens Burger op 1 de Burgerparticipatie rondom het tot stand komen van het nieuwe plan voor het Oosterpark is een mooi voorbeeld hoe het niet goed is uitgevoerd door de huidige coalitiepartijen. In de besluitvorming is veel te weinig geluisterd naar de bewoners die ernaast wonen en de gebruikers van het park. Zo zijn er veel meer honden bij gekomen in het afgelopen jaar, maar worden de honden-uitlaatplekken in het park straks flink verkleind. Ook loopt het ruiterpad straks maar 1 kant op. Paarden moeten dus aan het einde van het pad omkeren en dezelfde weg terug, maar het pad is zo smal, dat wanneer paarden elkaar tegenkomen ze elkaar niet kunnen passeren op het pad en het fietspad op moeten, met alle mogelijk gevolgen van dien.

Zo werden er nog meer aspecten benoemd waar Burger op 1 aangaf niet blij te zijn met het door het huidige college gevoerde beleid.

Burgerraadslid Stefan Coule, raadslid Petra van Nes-de Man en partijvoorzitter Maarten van der Staaij

,,Nieuw-Reijerwaard is destijds bedacht voor bedrijven met een maximaal aantal verkeersbewegingen. Inmiddels is dat aantal vervoersbewegingen bereikt, maar is het bedrijventerrein nog lang niet uitverkocht. Als je dan toch meer bedrijven toelaat tot dit gebied, dan krijgen we daar weer teveel overlast hiervan. Benut de rest dan voor woningbouw’’, stelt gemeenteraadslid Petra van Nes-de Man.

Rond 20 januari 2022 wordt de definitieve kieslijst van Burger op 1 bekend gemaakt. Het verkiezingsprogramma is al wel te lezen. Meer info op website.

Luister hier de uitzending terug van Politiek Café in Verkiezingstijd met Burger op 1.

Volgende week zaterdag 22 januari 2022 is de VVD Ridderkerk te gast het radioprogramma Politiek Café in Verkiezingstijd.