Nieuwe gezichten bij SGP Ridderkerk

Daan Kardol is lijsttrekker van de SGP bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Dat hebben de SGP-leden besloten, die afgelopen donderdag bijeen kwamen om de kandidatenlijst vast te stellen. De 39-jarige Kardol zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is sinds maart dit jaar ook fractievoorzitter.

Daan Kardol: “Ik dank de leden voor hun vertrouwen en ik ben erg blij met deze ploeg van 20 mensen. Deze kandidaten hebben stuk voor stuk hart voor Ridderkerk. Met deze lijst beschikken we bovendien over een mooie mix aan ervaring en deskundigheid. Samen met hen wil ik de komende vier jaar werken aan verbetering van de leefbaarheid en de veiligheid van ons prachtige dorp.”

Op plaats 2 staat Anton Rottier, die ook sinds 2014 deel uitmaakt van de gemeenteraad. Zittend raadslid Kees van der Duijn Schouten staat op plaats 3. Hij is gemeenteraadslid sinds 2010 en is de financieel specialist van de SGP-fractie. Huidig raadslid Peter Kranendonk heeft aangegeven een stapje terug te willen doen en duwt de lijst vanaf plaats 20. Op plaats 4 staat een nieuwkomer: Gerard Verweij. De 28-jarige Verweij werkt in de groente- en fruithandel, een voor Ridderkerk belangrijke economische sector.

Ook de plaatsen 5 tot en met 7 zijn ingeruimd voor nieuw, jong talent dat achter de schermen al langer actief is voor de SGP. Zo staat Rick van de Waerdt op plaats 5. De 27-jarige verpleegkundige was bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen ook kandidaat voor de SGP. Op plaats 6 staat data-analist Teunis van Zwienen (31 jaar). De 25-jarige jurist Corné Smit is op plek 7 terug te vinden.