Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Partij18PLUS wint overtuigend gemeenteraadsverkiezingen Ridderkerk

In een gezamenlijke uitzending van RTV-Ridderkerk en De Combinatie konden luisteraars en kijkers horen en zien wat er allemaal woensdagavond 16 maart 2022 in het gemeentehuis plaatsvond bij het bekend maken van de eerste uitslagen, maar uiteraard ook de voorlopige uitslag, die door burgemeester Attema bekend werd gemaakt.

De uitzending begon om 20.00 uur met als presentatoren van de avond Eric Harreman en Johan Kruithof van de Combinatie. In de loop van het programma ontvingen zij diverse gasten aan tafel.

Om 21.00 uur sloten de stembussen en konden de stemmen geteld worden. Na het tellen van de stemmen kwamen de de voorzitters van de stembureaus druppels gewijs naar het gemeentehuis om hun stemresultaten af te geven.

Na 21.30 uur stroomde het gemeentehuis vol met vertegenwoordigers van de politieke partijen en andere inwoners uit Ridderkerk die de verkiezingsuitslag live wilden meemaken.

Na diverse tussenstanden werd uiteindelijk de voorlopige einduitslag bekend gemaakt door burgemeester Anny Attema met als grote overduidelijke winnaar Partij18PLUS.

Deze vier uur lange uitzending werd traditiegetrouw afgesloten met een gesprek met burgemeester Anny Attema.

Mediapartners

RTV-Ridderkerk heeft de afgelopen maanden veel aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Burger op 1 trapte op zaterdag 15 januari 2002 af in ’Politiek Café in Verkiezingstijd’. In negen weken was telkens een uur lang een partij te gast in de studio om haar verkiezingsprogramma toe te lichten.

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen organiseerde Rijnmond samen met RTV-Ridderkerk een verkiezingsdebat in de raadszaal in het gemeentehuis. Dit debat was erg populair en werd tot op heden 1300 keer bekeken op het Youtube kanaal van Rijnmond.

De gezamenlijke uitzending van RTV-Ridderkerk en De Combinatie trok ook veel kijkers. Tot op heden 1235 keer bekeken op het Youtube kanaal van RTV-Ridderkerk.

In de afgelopen periode werd zeer prettig samengewerkt met onze mediapartners Rijnmond en De Combinatie Ridderkerk. Dit is over vier jaar zeker voor herhaling vatbaar. Lokale politiek leeft in Ridderkerk !

Eric Harreman

Foto’s Roelie ’t Jong