Gemeenteraadsverkiezingen 2022

’Samen met jou’ voor Leefbaar Ridderkerk

Op zaterdag 5 februari 2022 werd in de vierde aflevering van de wekelijkse serie Politiek Café in Verkiezingstijd gesproken met Leefbaar Ridderkerk.

Presentator Eric Harreman ontving in de studio van Radio Ridderkerk twee kandidaten van de kieslijst van Leefbaar Ridderkerk: Karin Kayadoe (1) en Richard Swarttouw (3).

In het gesprek kwam verschillende onderwerpen naar voren, zoals het bouwen van woningen voor de Ridderkerkse inwoners, de zondagsrust, betere scholen, duurzaamheid en de veiligheid in Ridderkerk, waar Leefbaar Ridderkerk echt iets aan wilt gaan doen.

,,In ons verkiezingsprogramma ‘Samen met jou’ staat waar we voor staan, want samen kom je veel verder’’, gaf de lijsttrekker Karin Kayadoe aan. ,,Maar we gaan de dingen niet mooier maken dan ze zijn. Wij willen niet achteraf horen, dat we veel beloofd hebben en het niet waar kunnen maken’’, gaat Kayadoe verder.

Lijsttrekker Karin Kayadoe en Richard Swarttouw van Leefbaar Ridderkerk

Richard Swarttouw wil ook meer investeren in scholen voor de Ridderkerkse kinderen. Ook is de afstand tussen de gemeente en de inwoners te groot. De gemeenteraad is er voor de inwoners. ,,Als fractie staan we wel voor het grotere perspectief en willen we luisteren naar de inwoners’’, aldus Swarttouw.

,,We vinden de zichtbaarheid van de boa’s onvoldoende. We willen een wethouder die veiligheid in zijn portefeuille gaat krijgen. De boa’s moeten veel meer op straat te zien zijn. We willen met elkaar zorgen dat het veiliger op straat wordt. Ook de buurtpreventie is goud voor de wijken. Dat is zo belangrijk’’, aldus Karin Kayadoe.

De definitieve kieslijst van de Leefbaar Ridderkerk is inmiddels bekend gemaakt, meer info op de website.

Luister hier de uitzending terug van Politiek Café in Verkiezingstijd met Leefbaar Ridderkerk.

Volgende week zaterdag 12 februari 2022 is CDA Ridderkerk te gast in het radioprogramma Politiek Café in Verkiezingstijd.