Wel of geen ‘Fonteintjes’ op het Koningsplein?

De komende raadsperiode komen er fonteintjes (‘bedriegertjes”) op het Koningsplein. Hoe denken de verschillende Ridderkerkse politieke partijen erover op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022.

Partij 18PLUS
De horeca heeft het de afgelopen twee jaar zwaar gehad door de Coronacrisis. Om de horecaondernemers op het Koningsplein te steunen is het hen toegestaan om de terrassen te vergroten. Dit zorgt voor een levendiger Koningsplein. Een plek voor een fontein is er hierdoor niet meer. Sint Jorisplein een optie?

PvdA-GroenLinks
PvdA-GroenLinks Ridderkerk is voor een bruisend Koningsplein met fonteintjes en jaarlijkse evenementen, zoals de schaatsbaan, Roparun en het Koningspleinfestijn. Met een burgerinitiatief voor fonteintjes op het Koningsplein zijn in het verleden ruim 1000 handtekeningen opgehaald. 

SGP
Met de SGP kiest u voor een veilige en rustige invulling van het Koningsplein. Daar passen geen fonteintjes (‘bedriegertjes’) bij. Door de terrassen aan weerskanten van de Willem Dreesweg vreest de SGP voor ongelukken met overstekende kinderen, die zich veelal aangetrokken weten tot water. 

Echt voor Ridderkerk
Er ligt een duidelijk uitspraak van de Gemeente(raad): op het Koningsplein. Dat is al bepaald, dus dient snel te worden uitgevoerd.

CDA
Het CDA Ridderkerk is hiervan een voorstander. We hebben hiervoor de afgelopen jaren ook een voorstel ingediend.

Leefbaar Ridderkerk
Ja, dat is een lang gekoesterde wens. Het Koningsplein moet een bruisend horecaplein worden. Het “Gouden Lijntje” daarentegen is een fiasco en heeft de Ridderkerkse burger onnodig veel geld gekost

Christen Unie
Het is belangrijk dat we het winkelcentrum tot een aantrekkelijke en levendige plek maken. Fonteintjes kunnen een aanvulling zijn. Het Jorisplein lijkt op dit moment trouwens een geschiktere plek om deze te plaatsen, al zijn we niet principieel tegen de locatie Koningsplein. 

VVD
De VVD Ridderkerk wil dat er fonteintjes op het Koningsplein komen, als inwoners en ondernemers dat willen en het plan financieel haalbaar is. 

BURGER OP 1
Zou prachtig zijn!

De Combinatie en RTV Ridderkerk hebben in samenspraak 25 vragen/stellingen opgesteld voor de lijstrekkers van de partijen die in Ridderkerk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.  Een deel van de vragen en antwoorden is deze week gepubliceerd op de site van RTV Ridderkerk. De overige vragen zijn online te vinden op de site van De Combinatie: www.decombinatieridderkerk.nl.