Maandag 18 februari is de landelijke verkiezingscampagne voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart van start gegaan. Waarnemende dijkgraven de heren Cok Sas van waterschap Hollandse Delta en Toon van der Klugt van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard startten de campagne met een tramexcursie langs bijzondere Rotterdamse waterwerken. Tijdens de tramrit gaven zij ook uitleg over de waterschapsverkiezingen en de rol van het bestuur.

Tramlijn 25 van Carnisselande naar Schiebroek is door de waterschappen voorzien van een toepasselijke bestickering. Met onder meer de tekst ‘Hallo doorspoelers, we mogen weer stemmen,’ waarbij de tramreizigers figuurlijk op het toilet kunnen plaatsnemen, brengen de twee Rotterdamse waterschappen de aankomende verkiezingen onder de aandacht. 

Beide dijkgraven roepen iedereen op om te stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen op 20 maart. Volgens hen valt er zeker wat te kiezen. Cok Sas: “Mag er af en toe water op straat staan? Vind u het erg wat meer te moeten betalen voor een mooie waterrijke leefomgeving of voor droge voeten? U als kiezer mag het zeggen.”