Wat kan de Waterschapspartij Hollandse Delta (WPHD) voor u betekenen?

-Ingezonden stuk-

 De WPHD is een lokale partij binnen het gebied van de Hollandse Delta.

Kandidaten die op onze lijst staan weten als geen ander hoe een waterschap (behoort/kan) te functioneren. Sommigen maakten al deel uit van het bestuur van het waterschap voordat het partijenstelsel werd geïntroduceerd. Wij zien dan ook vanuit de oppositie de laatste jaren, met lede ogen aan hoe het van lieverlee bergafwaarts is gegaan met het waterschap. Wij hebben dit ook voortdurend aangegeven de laatste jaren. 

Wat ons onderscheid van de landelijke partijen is dat wij er echt zijn voor de burgers. Of dit nu bewoners, bedrijven of agrariërs zijn, wij hebben een lijst van 50 kandidaten dus kennis in huis op alle fronten. 

De kandidaat voor Ridderkerk ben ik, Petra van Nes-de Man, tevens fractie voorzitter van de lokale partij BURGER OP 1 in de gemeenteraad van Ridderkerk.

De titel ‘POLITICA van het jaar 2018‘, is mij ten deel gevallen, wat voor mij een stuk waardering is over hoe om te gaan met lokale politiek.

U herinnert zich vast de discussie rondom de voorgenomen afsluiting van de Oostmolendijk. Vanuit het Waterschap en de gemeenteraad was dit een aansprekend voorbeeld hoe gemeente en waterschap met elkaar te maken hebben. Maar ook is hier pijnlijk duidelijk geworden dat men nog steeds met de rug naar elkaar toe staat, i.p.v. het overleg te zoeken. Hier is nog een wereld in te winnen. Maar zoals u weet heeft het waterschap er ook mede  aan bijgedragen dat in de Crezee-polder ‘ruimte voor de rivier’ is aangelegd. Bij hoog water kan de polder als waterberging functioneren. Zo zijn er ook water-opvang-vijvers in het Waalbos aangelegd, en monitoren we de waterpeilen in de rest van Ridderkerk, zodat u (uitzonderingen daar gelaten) uw huis droog kan houden bij veel regen. De water-opvanggebieden maken dat het water geleidelijk aan in de bodem wordt opgenomen. De agrariërs in ons gebied hebben gedurende de gehele zomer hun gewassen kunnen bewateren waardoor de oogst niet is mislukt. Verder hebben wij ons ingezet om een vrij liggend fietspad in de Hoekse Waard mogelijk te maken, en volop meegedacht in het herstelplan voor het natuurgebied Bernisse op Voorne Putten. Onze fractie voorzitter houdt zich (ook landelijk) bezig met de herziening van ons belasting-stelsel, waardoor de kosten meer evenredig worden verdeeld. Dit zijn zo maar een paar onderwerpen waarmee we aan slag zijn geweest de afgelopen periode. 

Zo ziet u, we hebben een ruime ervaring, een groot netwerk en overal in ons gebied kandidaten wonen en werken. 

Wij hechten veel waarde aan contacten met bewoners, en zoals blijkt uit onze kandidatenlijst, steunen velen van ons dit gedachtegoed. Zie ook onze website WPHD.nl

Deelt u onze visie, stem dan 20 maart op de Waterschapspartij Hollandse Delta, lijst 1 (ik sta op plek 2)