Waterschaps- en Provinciale verkiezingen 2023

Kick-off campagne waterschapsverkiezingen Waterschap Hollandse Delta

Op dinsdag 14 februari 2023 vond de aftrap plaats van de regionale opkomst-bevorderende campagne van Waterschap Hollandse Delta voor de waterschapsverkiezingen van 15 maart 2023.

De campagne heeft als doel zoveel mogelijk kiezers naar de stembus te krijgen. Voor deze aftrap waren ook de aan de waterschapsverkiezingen deelnemende politieke partijen uitgenodigd.

Na een kort welkomstwoord door dijkgraaf Jan Bonjer werd buiten het kantoor van waterschap Hollandse Delta de officiële handeling verricht.

Benthe Kooiman als jeugdbestuurder van waterschap Hollandse Delta had een belangrijke rol om de campagne banner uit de vijver op et vissen en aan dijkgraaf Jan Bonjer te overhandigen.

Terwijl dijkgraaf Jan Bonjer, samen met jeugdbestuurder Benthe Kooiman en alle aanwezigen een spandoek uitrolde bij het waterschapshuis in Ridderkerk, voer er in de vijver een mooi beschilderd bootje met een muzikant rond. De muzikant gaf de aanwezigen een serenade met zijn orgel en trompet. Jan Bonjer: ‘de verkiezingscampagne is van start gegaan. Ik wens alle partijen heel veel succes. Op naar een goede opkomst.’

Bij de waterschapsverkiezingen gaat het om de toekomst van ons water. Door je stem uit te brengen, bepaal jij mee. Door te stemmen bepaal je mee over de toekomst van water in de buurt. In deze tijd van klimaatverandering en extreem weer, zoals droge periodes en heftige regenbuien, is ieders stem dan ook extra belangrijk. Aan de verkiezingen bij waterschap Hollandse Delta doen 15 partijen mee.

Meer info op website www.wshd.nl/waterschapsverkiezingen-2023.

RTV-Ridderkerk was ook aanwezig en maakte een video-impressie. Deze video is te zien bij RTV-Ridderkerk vanaf woensdag 15 februari tot en met vrijdag 17 februari 2023 om 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 46 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk.

Foto’s: Wessel Dekker