Weerman op TV

De kijkers van TV Ridderkerk zien dagelijkse een zeer accuraat weerbericht dat is voorzien van lokale cijfers en statistieken over het plaatselijke weer. Verantwoordelijk hiervoor is weerman Gert de Bruijn, die al sinds begin jaren 80 interesse heeft in het weer.

Vanaf 1993 worden er ook dagelijks gegevens bijgehouden, in het begin gewoon met pen en papier. Sinds 2008 worden alle weergegevens elke 5 minuten automatisch gemeten en opgeslagen op de computer en doorgestuurd naar verschillende websites. De weergegevens worden verwerkt en doorgegeven aan onder andere Awekas.at, een Oostenrijkse weersite waar honderden weerstations van over de hele wereld hun gegevens aan leveren.

Deze gegevens worden in grafieken verwerkt en die grafieken zijn weer fraai terug te vinden op de eigen website van Gert. “Alles gaat volledig automatisch”, vertelt Gert de Bruijn. Op onze startpagina ziet u zo’n mooi overzicht van de meest actuele weergegevens.

“Naast verschillende wetenswaardigheden over het weer is er zoveel informatie terug te vinden. Als je het weer in Ridderkerk wilt weten van 2 jaar geleden, dan kun je dat zo opzoeken op internet. Als je wilt kun je er elke dag heel druk mee bezig zijn’’, licht De Bruijn toe, die in het dagelijks leven werkt bij Justitie.

“Bij TV Ridderkerk proberen we het actuele weerbeeld ook te voorzien van leuke Ridderkerkse weerfoto’s. De kijkers kunnen daarvoor hun foto’s insturen naar weerfoto@rtvridderkerk.nl. Naast foto’s is er ook dagelijks een actueel weerbericht terug te vinden van het weer in Ridderkerk’’, besluit Gert de Bruijn.

De website van het Ridderkerkse weerstation is te vinden via www.weerstationridderkerk.nl.

Blauwe luchten boven het nieuwe Waalbos in Rijsoord. Foto: Arjan ’t Jong