Wind and Voices

In het radioprogramma Wind and Voices zal de wind de blaasinstrumenten laten klinken en de voices Bel Canto zijn. Goed in het gehoor liggende muziek, met raakvlakken met klassiek, nostalgische- en filmmuziek, maar ook evergreens en opera wordt niet geschuwd. Hierdoor wordt het een heerlijke mix van diverse genres, waarbij de blaasinstrumenten de boventoon voeren.

Ook zal er in ieder programma plaats ingeruimd worden voor zang door mooie stemmen. De samensteller weet als geen ander dat dit zeer persoonlijk is, maar meent toch de smaak van veel luisteraars op dit vlak te kennen. Er zal zeker aandacht besteed worden aan één of twee bekende klassieke muziekstukken, maar een viool– of pianoconcert staat niet op de speellijst. Het is de bedoeling om de blaasmuziek ´op de kaart te zetten´ door een scala aan genres de revue te laten passeren, waarbij gezegd kan worden dat in veel gevallen een goed (semi)professioneel blaasorkest niet onder doet voor welk ander soort orkest.

De samensteller en presentator Gert Rijsdijk heeft als slagzin voor het programma: ´Blijf luisteren u gelooft uw oren niet’. Het programma ´Wind and Voices´ is tweewekelijks te beluisteren tussen 11.00 en 12.00 uur.