Winter5Daagse

Toon je hart-actie harder nodig dan ooit  

Alweer voor de vijfde keer worden houdbare food- en andere producten ingezameld in het centrum van Ridderkerk voor de klanten van de Voedselbank en FoodCompany.

De Toon je Hart-actie is een samenwerking tussen Winkelhart Ridderkerk, RTV-Ridderkerk, Voedselbank Ridderkerk en Foodcompany en Speelgoedbank van de Stichting Beter voor Elkaar. Op vrijdag 15, zaterdag 16 december en donderdag 21 t/m zaterdag 23 december 2023 staan ca 70 vrijwilligers klaar om producten in te zamelen bij de supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Lidl en de Hema. Er is een flyer waarop de producten staan waaraan behoefte is zoals o.a. conserven groente/fruit, rijst, pasta, olie, tandpasta, shampoo, olie en zeker luiers maat 4, 5, 6. Er is ook een inleverpunt bij het voormalige Dolcispand in de Jorishof. De voorgaande jaren lieten zien dat veel Ridderkerkers een groot hart hebben. 

Juist nu

De actie “Toon je hart, doe iets voor een ander” is door de toegenomen inflatie en energiekosten extra nodig. Het aantal gezinnen dat een beroep moet doen op de voedselbank Ridderkerk is sterk toegenomen. Samen willen we door deze bizarre tijden heen en andere mensen steunen die het nog moeilijker hebben.

Een cadeau voor ieder kind 

Tijdens de actie is leuk betaalbaar tweedekans speelgoed te koop in het voormalige Dolcis-pand in de Jorishof. De Speelgoedbank geeft jaarlijks bijna zeshonderd Ridderkerkse kinderen een Verjaardagstas. De jongere kinderen krijgen een goed gevulde tas met feestelijk ingepakt nieuw en tweedehands speelgoed. Met de opbrengst van de pop-up winkel worden cadeaukaarten gekocht voor de Verjaardagstas van de tieners zodat zij zelf iets kunnen kiezen. Het doel voor dit jaar is 225 cadeaukaarten. Wilt u speelgoed doneren? Op woensdag 20 december tussen 13.00 en 17.00 uur kan goed en compleet speelgoed worden ingeleverd bij het voormalige Dolcis-pand. Vanaf 8 januari 2024 kan dat weer bij de Kledingbank Ridderkerk

Winter5daagse van RTV-Ridderkerk

RTV-Ridderkerk, ook bekend als Radio Ridderkerk, zal tijdens de “Winter5daagse” van 15 t/m 23 december dagelijks aandacht besteden aan de actie. U ziet de presentatoren en medewerkers aan het werk door de ramen van hun tijdelijke studio in het voormalige Dolcispand. In de gezellige kerst-studio worden vele gasten ontvangen. Reporters gaan het centrum in om de sfeer te proeven. De uitzendingen zijn o.a. te beluisteren op 105.7 FM. De programmatijden zijn te lezen op www.rtvridderkerk.nl.


Winkelhart nauw betrokken

Het Winkelhart Ridderkerk is de plek waar je kunt shoppen en je boodschappen kunt doen. De ondernemers van het winkelhart tonen graag hun maatschappelijke betrokkenheid  en doen meer, zo blijkt uit eerdere acties voor o.a. de stichting Present, stichting Bram en tijdens Lekker Ridderkerk voor de stichting De Zonnebloem. En dan ook weer bij deze sympathieke actie voor de voedselbank. Zo is het Winkelhart meer dan alleen winkelen. Het is een ontmoetingsplek met betrokkenheid tot elkaar.